De Slecht-O-meter

door

in

Stel je zoon (of dochter) gebruikt je auto als trampoline (zoals die van mij); je tv als dartboard; de slaapkamer als openhaard; je badkuip als tropisch zwembad; je muur als tekenbord; je tablet als sjoelschijf; je piano als trappetje. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het bedacht, kinderen, creatiever dan je soms zou willen. Maar hoe leer je ze nou omgaan met hun creativiteit voordat je spaarrekening leeg is?

De Slecht-O-meter!

Hoe het werkt?

Je pakt een leeg papier, zet de nummers 1 t/m 10 erop. 10 is super slecht en 1 is super goed. Samen verzin je de meest mooie creatieve dingen. Laat je kind aangeven hoe dat idee scoort op de Slecht-O-meter en je hebt gegarandeerd een interessante inhoudelijke discussie te pakken.

We zijn benieuwd naar jullie creatieve ideeën én scores!

PS als backup plan is een goede inboedelverzekering ook best handig. Ik zit zelf bij DE bank anno nu en kwam er achter dat je voor een euro of twee per maand al best goed verzekerd bent (ik ontdekte dat helaas pas nadat m’n tv was gesneuveld – was het gevolg van een uit de hand gelopen mini-playback show).