Kinderkamer-makeover? Het leukste behang!

Wat had jij aan je muren hangen toen je een klein kereltje was? Had jij raketten, planeten of raceauto’s? Of moest jij het ook doen met een saai kleurtje aan de muur. Nou dat laatste was vroeger dus aan mijn muur het geval. Tegenwoordig kun je je dat niet meer indenken. Op z’n minst één muur in de kinderkamer moet iets speciaals hebben. Een toffe muursticker of natuurlijk een leuk behangetje. En van dat laatste heb ik een top vijf gemaakt. De top vijf leukste behang voor een kinderkamer-makeover.

Jungle behang

Als er een thema uitspringt voor een kinderkamer, dan is het wel het jungle thema! Jongen, meisje, dat maakt niet uit! Jungle behang is gewoon super tof, speels, kleurrijk en spannend. Kijk maar eens naar het behang van Studio Ditte. Daar zitten echt toffe jungle printjes tussen. Behang met een toekan of wat dacht je van ‘Studio Ditte Panthera’, daar spat de spanning en sensatie vanaf.

Wereldkaart behang

Heb je een kleine globetrotter in huis, dan is een behangetje met de wereldkaart een geweldige look om te overwegen. Er zijn speelse wereldkaarten waar bijvoorbeeld de dieren van de verschillende continenten centraal staan. Maar je hebt ook behang met wereldkaarten waar je de hoofsteden en dergelijke op vinden kunt. Nog eens goed voor de topo van je kleine ook! Er zijn echt genoeg soorten wereldkaart behang om uit te kiezen voor je kleintje.

Ruimte behang

Behang met de sterren, planeten en de maan is super populair op een kinderkamer. Niet zo gek ook, het is namelijk een heel tof en magisch onderwerp. En is je kleintje de planeten een beetje ontgroeit, dan kun je een behangetje met de steenbeelden op de muur plakken. Ook leuk.

Wolken behang

Een muur vol met dromerige wolken, het is een geweldige manier om een rustig en dromerig effect te creëren in een kinderkamer. Dus wanneer je een kinderkamer-makeover in de planning hebt, neem dan ook zeker deze mee als optie. Weet je wat ook een leuke toevoeging in een zo’n kinderkamer is? Een hangmat waar je in kunt wegdromen.

Onderwaterwereld behang

En op de vijfde plaats zetten we een onderwaterwereld behangetje. Ook heel populair bij zowel jongens als meisjes. Je kunt er alle kanten mee op, van piraten tot zeemeerminnen en van ‘Nemo’ visjes tot haaien.