5x leuke ideeën voor vader en zoon activiteiten

door

in

Wanneer je zoon wordt geboren, kun je als papa haast niet wachten tot hij groot genoeg zal zijn om samen leuke dingen te gaan doen. Je ziet het al helemaal voor je hoe jij de kneepjes van het leven overdraagt aan je zoon. Maar voor het zover is, moet hij nog even groter groeien. Tot die tijd kun je als papa leuke ideeën verzamelen om later samen te kunnen doen met je zoon.

Ik help je vast op weg met vijf leuke ideeën voor vader en zoon activiteiten.

1. Samen klussen

Als er iets is wat een hechte band opbouwt, dan is het wel samen klussen. Als papa leer je je zoon graag de kneepjes van het vak. Samen een bed bouwen voor in zijn slaapkamer of misschien wel samen een boomhut bouwen. Het zijn toffe activiteiten die nog een tof resultaat geven ook! Samen klussen doe je natuurlijk wel het liefste met goed gereedschap. Je leert je zoon dan ook meteen wat goed gereedschap is en welke merken er zijn. Denk aan gereedschap festool.

2. Samen kamperen

Wanneer je zoon groot genoeg is, wordt het hoog tijd om samen een kampeertrip te plannen. Zo’n kampeertrip doe je natuurlijk het liefst in de natuur, in Zweden aan een groot meer of zo. Zelf vuur maken, zelf je vis vangen en bakken op je eigen vuurtje. Een gavere vader en zoon activiteit kan ik niet bedenken.

3. Samen naar een sportwedstrijd

Of je nu meer een voetbal vader bent of een vechtsport vader, samen met je zoon naar een sportwedstrijd is een hele leuke activiteit. De beleving in zo’n stadion is al een activiteit op zich. Of denk eens aan een voetbalreis, pak de boot naar New Castle en maak er een volledige trip van.

4. Samen gamen

Je hoeft niet altijd op pad te gaan om een vader en zoon activiteit te hebben. Je kunt ook samen op de bank gaan gamen. Kies om de beurt een game uit om te spelen. En je zult zien dat je zoon een ware tegenstander zal zijn.

5. Laat je zoon een activiteit kiezen

Je kunt het allemaal wel leuk bedenken van te voren, maar je zoon zal ongetwijfeld ook vol zitten met leuke ideeën om samen met zijn vader te beleven. Geef hem ook de kans om met ideeën te komen en speel natuurlijk in op deze ideeën. En je zult zien dat je de meest verrassende vader zoon activiteiten zult gaan doen.