Het schip van bijleg

Kinderen zijn een schip van bijleg hoorde ik laatst iemand zeggen. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want je krijgt er ook heel veel voor terug. Toch?

Ik heb me er toch eens in verdiept. Wat kost een gemiddeld kind nu precies? Ik heb even gegoogled en kwam op de site van het Nibud terecht. Daar kunnen ze je precies vertellen wat een kind ‘hoort’ te kosten.

De globale regel is: één kind kost ongeveer 17%, twee kinderen 26% en drie kinderen 33% van uw besteedbaar inkomen. Daar schrok ik wel even van, dus ik keek verder of het Nibud me nog iets meer kon vertellen. En ja hoor! Heb je schoolgaande kinderen? In een mooi voorbeeld weet het Nibud mij ook te vertellen wat de ‘gemiddelde’ 16-jarige zoon kost.  Dat blijkt zo’n EUR 435 per maand te zijn.

Ik geloof dat ik maar vast ga sparen. Gelukkig heb ik nog even de tijd voor mijn kleuter 16 is!

Kinderen, het kost wat, maar je krijgt er ook heel veel voor terug!


Reacties

Eén reactie op “Het schip van bijleg”

  1. Esther avatar
    Esther

    Zo, en voor die 435euro doen ze niet eens gek!….