Het drama van de regenlaarsjes

Wat is er voor een kind nu leuker dan vlak na een regenbui buiten lekker in de plassen te springen? Mijn kinderen zijn er gek op. Hoe groter de plas, hoe aantrekkelijker hij is. De peuter kan het echt niet laten om dwars door elke plas heen te lopen, maar de dreumes kan er ook wat van. Of dat natte sokken oplevert, maakt ze niets uit. Uiteraard proberen wij die natte sokken wél te voorkomen, er zijn bij ons in huis dus regenlaarsjes in alle kleuren en maten voorhanden.

Lekker in de plassen stampen...
Lekker in de plassen stampen…

Die regenlaarsjes zijn als een soort magneten voor onze kinderen. Op de gekste momenten willen ze hun regenlaarsjes aan. Hartje zomer, de mussen vallen van de daken en wij moeten even naar de supermarkt. Wat willen onze kinderen aan? Juist, regenlaarsjes. Op een mooie middag een stukje wandelen. Wat willen onze kinderen aan? Juist, regenlaarsjes. Een regenachtige dag en wij maken ons op voor een dagje binnenshuis. Wat willen onze kinderen aan? Juist, regenlaarsjes! En dan zo snel mogelijk naar buiten natuurlijk, want ze willen in de plassen stampen.

Ik heb me er een tijdje tegen verzet. “Nee niks ervan, je mag nu je regenlaarsjes niet aan hoor. Dat is toch geen gezicht. Het regent niet eens!” Dat gaf telkens tranen met tuiten natuurlijk. Elke keer weer. Uiteindelijk heb ik de strijd maar opgegeven. Willen mijn kinderen hun regenlaarsjes weer eens aan, mij maakt het niet meer uit hoe het eruit ziet of wat andere mensen er van zullen denken. Alles beter dan het drama dat ik krijg als ik ze hun regenlaarsjes verbied.

Laatst liep ik weer eens door de Ikea. Daar zag ik een trendy jong stel met hun kleintjes lopen. Moeder had duidelijk aandacht besteed aan de kleding van hun peuters. Het waren, zeg maar, echte modepoppetjes. Mijn blik werd getrokken naar de felrode regenlaarsjes van een van de kleuters. De moeder zag me kijken en keek me met een blik van schaamte aan. De laarsjes waren duidelijk niet haar eerste keus bij de outfit van haar dochter. Ineens viel bij mij het kwartje…

Het zijn niet alleen mijn kinderen. Er zijn nog veel meer ouders met kinderen met een regenlaarsjes-tic. De strijd tegen de regenlaarsjes verliezen we allemaal, maar we zijn in ieder geval niet de enigen in ons soort!


Reacties

2 reacties op “Het drama van de regenlaarsjes”

  1. Bregje avatar
    Bregje

    Ah joh! Bij mijn nicht liepen de jongens in boxershort en regenlaarsjes. Mijn meiden (2 van de 3) willen ze ook altijd aan… Het is (hopelijk) maar een fase! Daarna willen ze niet de regenlaarsjes maar de hakken van mamma… 😉

  2. Marlies avatar
    Marlies

    Ja of..je zoon heeft z’n laarzen verkeerd om aan hoor…uh ja dat klopt..