Flauwvallende geiten

door

in

Heb je wel eens gehoord van die flauwvallende geiten? Nee? Nu, er bestaat dus een geitenras dat een afwijking heeft die voor een verstijving van de beenspieren zorgt als de geit verrast wordt. Deze geiten vallen dus niet echt flauw, maar ze vallen wel om. Erg onhandig voor de geiten, maar het is een bron van vermakelijke filmpjes op het internet.

Wij ouders van gezinnen met jonge kinderen hebben onze eigen ’vallende geiten’. Je kent het vast wel:

Op zaterdagmiddag ga je nog even winkelen samen met je peuter. Omdat je peuter nog niet zulke lange stukken zelf wil lopen, neem je de buggy mee. Je bent al in een paar winkels geweest en je peuter is inmiddels in slaap gevallen in de buggy. Ondertussen heb je wel je handen vol aan al die plastic tassen, dus je hangt ze aan de buggy. Die wordt wel wat topzwaar, maar je slapende peuter houdt alles mooi in balans.

Als je heel even niet oplet, wordt je peuter wakker en springt meteen uit de wagen. En ja hoor, vallende geiten nog aan toe, de topzware buggy kiepert om. Al je boodschappen liggen verspreid over de grond…

Je zou zeggen dat dit je maar één keer overkomt. Ja toch? Maar nee hoor, we zijn hardleers. Of kunnen we er net als die flauwvallende geiten niets aan doen? Hebben we ’gewoon’ een afwijking waar alle omstanders zich fijn om kunnen verkneukelen?