Een voorstelling van Dierendorpje...

Een kerstvoorstelling…

Met drie kleintjes gaat het er bij ons in huis niet altijd even rustig aan toe. Als in ieder gezin is er onderling wel eens wat onenigheid of jaloezie, maar deze week mogen we beslist niet klagen. Na een bewogen jaar vieren we thuis een heerlijk rustige kerst en ook de kinderen vinden samen hun rust!

Terwijl wij, papa & mama, op de bank genieten van een aflevering van Breaking Bad op Netflix, spelen ze gezellig samen onder de kerstboom of tekenen aan de eettafel. Op de kerstboom na is het alleen nog niet erg ‘kersterig’, maar daar hebben de kinderen iets op bedacht.

Ineens worden er midden in de woonkamer drie stoelen op een rij gezet en is het tijd voor een kerstvoorstelling. De kinderen trakteren ons op “Dierendorpje de Show“.

Een voorstelling van Dierendorpje.

Dierendorpje is een leuk kinderboek met bijbehorende cd, door Gitte Spee & Kim-Lian van der Meij. Sinds we in september bij de boekpresentatie waren, zijn de kinderen helemaal gek van Dierendorpje. Vandaag imiteren ze gedrieën vakkundig de boekpresentatie.

En petje af hoor! De kleuter (5), die de kar trekt, draagt alle teksten en liedjes bijna letterlijk voor. De peuter (2) zingt alle liedjes mee, en de dreumes (1) brult af en toe het laatste woord van een zin mee. Deze voorstelling is zo gek nog niet!

Ik ben fan. Van mijn kinderen én van Dierendorpje!

Dus dank jullie wel Gitte Spee, Kim-Lian van der Meij en de Future Presidents voor de leuke versjes, verhaaltjes en muziek in Dierendorpje. en dank je Fenne, Bodhi en Valerie voor deze geweldige show!