Creatief met karton

De kerstdagen zijn weer voorbij, alle familiebezoekjes en etentjes zijn weer geweest.
Nu kan het grote vervelen beginnen. Want het is voorlopig nog wel even kerstvakantie, en de weersvoorspellingen zijn niet al te best. Wat doe je dan met je kinderen? Want op een gegeven moment ben je uit je opties om ze te vermaken en beginnen ze elkaar of je huis te slopen, dus moet je wat nieuws bedenken. Nu is al langer bekend dat verveling goed is voor de creativiteit, dus ga eens lekker iets creatiefs doen!

Laatst liepen wij op de Sunday Market in Amsterdam en daar kwamen wij prachtige bouwwerken tegen waar mijn zoon gelijk enthousiast van werd.
Het waren bouwpakketten van karton van het merk Calafant. Deze bouwpakketten kun je eerst zelf in elkaar zetten en daarna kun je ze kleuren, schilderen, versieren en helemaal customizen naar je eigen smaak. Deze combinatie van bouwen en schilderen vindt mijn zoon helemaal fantastisch.

Er zijn vele verschillende modellen, zoals kastelen, huizen, auto’s, een hele grote robot en sommige modellen zijn zelfs zo groot dat je kinderen er letterlijk in kunnen spelen!
Wij hebben zelf een boerderij gekocht en laatst hebben wij deze in elkaar gezet en zijn we begonnen met schilderen.

20131227-202200.jpg
Enthousiast aan het schilderen.

De komende druilerige kerstvakantiedagen kunnen wij ons nog heel wat uurtjes vermaken met het verder verfraaien en customizen van dit prachtige bouwwerk!

Kijk voor meer informatie op:
www.sundaymarket.nl
www.calafant.nl
De modellen zijn onder andere verkrijgbaar bij:
www.studiozomooi.nl