Alles went behalve een…

Nog steeds trekken we massaal met onze tent in de kofferbak, of met de caravan aan de trekhaak richting de zon. Waar we eenmaal op de plaats van bestemming direct beginnen te klagen over dat we de gemakken van thuis missen. De oplossing? Luxury camping! De Franse campingorganisatie Sunêlia geeft je tien redenen waarom jij deze vakantie je ouderwetse tentje inruilt voor een luxer verblijf.

Want alles went behalve een tent!

1. Nooit meer met je toiletrol onder je arm

Het authentieke beeld: korte broek, hemdje, slippers… én de toiletrol onder de arm. Voortaan hoef jij je niet meer te schamen als je eropuit gaat voor een kleine of grote boodschap. En hoef je – zeker onder hoge nood – geen ongemakkelijk praatje bij je buren te houden. Bij luxere campings als die van Sunêlia hebben alle mobile homes een eigen luxe toilet. Met een kleine voorraad toiletpapier kom jij je dag wel door. Nu alleen nog zorgen dat je je halve vakantie niet te comfortabel op het toilet doorbrengt. 

2. Nooit meer vechten om de laatste croissantjes

Je kent het wel: dat ochtendritueel op de camping. Even langs de campingwinkel voor een heerlijk ontbijtje voordat je op pad gaat. Grijp je weer mis: je voorganger rekent net de laatste croissantjes af en het duurt nog zeker tien minuten voordat de volgende lading stokbroden is afgebakken. Goed nieuws: kampeer je bij de betere kampeerorganisaties zoals Sunêlia, dan kun je je ontbijtje – en andere boodschappen – ‘thuis’ laten bezorgen. Hulde aan voorraad, weg met die lege magen en ergernissen.

3. Nooit meer vieze, snelle en koude douches

Gemiddeld een kwartier in de rij staan om je even in vijf minuten af te spoelen, dat is geen uitzondering op een camping. Om er ook nog eens achter te komen dat je je muntjes vergeten bent. Of, als je eindelijk een hokje te pakken hebt, er vervolgens slechts een magere straal water uit de douche blijkt te komen. Die ook nog eens koud is. Bah. Doe je aan luxury camping bij Sunêlia, dan doe je het een stuk beter. Met je eigen douche, zonder muntjes, geen koud water en zonder andere ongemakken.

4. Nooit meer slechte verbindingen en onbereikbaarheid

Verstuur. Mislukt. Ben je op de plaats van bestemming, dan wil je je familie en vrienden graag even digitaal onder de neus wrijven dat het 32 graden is in Zuid-Frankrijk. Wel zo handig als je dan bereik hebt, natuurlijk. Om te voorkomen dat je flink veel euro’s kwijt bent aan shady internetcafés in afgelegen dorpen, biedt een kwalitatieve camping wifi in de mobile homes. Nog beter nieuws: vanuit je bedje in Frankrijk stream jij gewoon de Nederlandse tv-programma’s. Kun je lekker meepraten als je weer thuis bent.

5. Nooit meer natte voeten in je bed

Gezellig hoor, dat getik van de regen op je tentje. Maar zodra het naar binnen sijpelt, raak je toch enigszins gefrustreerd. En begin je in paniek geultjes te graven om het water weg te houden. Luxury camping geeft je alleen maar de lusten van water, nooit meer de lasten. Lees: waterdichte huisjes én waterparken. O, in je accommodatie zorgen ze er natuurlijk wél voor dat je gewoon stromend water in je keuken en andere sanitaire voorzieningen hebt.

6. Nooit meer pielen in het donker

Au! Dat was je hand. Verbrand. Na drie keer draaien krijg je eindelijk een vlam. En wát voor een. Voor verlichting hoef je bij een luxe verblijf niet meer moeite te doen dan thuis. Misschien is het zelfs wel luxer dan thuis: met de smart home-verlichting via de app op je telefoon bedien jij het licht gewoon vanuit je luie stoel. Of bank of bed, natuurlijk. Wat je wilt.

7. Nooit meer luidruchtige buren

Wil je eindelijk je ogen dichtdoen, beginnen je buren gitaar te spelen, te kaarten of gewoon hard te lachen. Of heb je behoefte aan privacy, staat je buurman weer voor je neus voor een ‘slaapmutsje’. Gezellig, maar nu even niet. Goede campings houden rekening met privacy en overlast: bij Sunêlia huur je gewoon je eigen stek, met veranda waar je je heerlijk kunt terugtrekken.

8. Nooit meer met honger naar bed

Nee hè, gastankje leeg! De winkels zijn net dicht en je buren zijn net een avondje weg. Was je nu maar lekker aan het luxury-kamperen… O, maar wacht – dat bén je! Gelukkig kun je dan terecht bij het (afhaal)restaurant of andere eetgelegenheden om de hoek. Op campings van Sunêlia bieden hoogwaardige restaurants en hun diverse menukaarten een welkom alternatief voor een pannetje soep-uit-blik, dat anders op je eenpittertje had staan pruttelen. Dus hoef je ten minste niet met een lege maag naar bed. En morgen haal je gewoon een nieuw gastankje. Als je dan ook niet liever een verse maaltijd om de hoek haalt…

9. Nooit meer struikelen over scheerlijnen 

Onzichtbaar en irritant, die scheerlijnen. Meestal weet je pas dat ze er zijn als je er al voor de vierde keer over struikelt. Dat kan anders. Verblijf je in een van Sunêlia’s mobile homes, stacaravans of een andere luxe accommodatie, dan heb je geen last van scheerlijnen. Een andere leuke bijkomstigheid: je hebt om je verblijf heen veel vrije ruimte. Niemand die jou nog op de grond ziet liggen – tenzij je in het gras lekker ligt te zonnen, natuurlijk.

10. Nooit meer ruzie met je kinderen 

Leuk die kinderen, maar even wat quality time met jezelf of je partner zou wel fijn zijn – jullie hebben immers ook vakantie. En zit je teveel op elkaars lip, dan ontstaan er makkelijk irritaties. Dat weet iedereen. Luxury camping-organisaties ook: daar hebben ze activiteiten en animatiegroepen voor kinderen. En behoren jouw kinderen tot de groep ‘tieners’? Voor hen zijn er Sunêlia Clubs. Hoeven zij niet van het campingterrein af, kun jij met een gerust hart slapen.