Wij nemen een gezinstatoeage

Mijn kinderen zijn gek op kleuren en tekenen. Gebruiken ze potloden, dan kan ik rustig even weglopen, meestal wordt er niet veel schade aangericht. Maar gebruiken ze stiften, dan is het een ander verhaal. Als ik ze even uit het oog laat, verplaatsen ze hun focus van hun papier, naar het eerste gladde oppervlak wat in de buurt is. Op een keukenkastje bijvoorbeeld, kun je heerlijk ’stiften’.

Laatst waren ze aan het kleuren, en ik weet zeker dat ik niet meer dan twee minuten uit de kamer was. Toen ik terugkwam waren alle mouwen opgestroopt en renden er drie kinderen gillend, met gekleurde armen, door de kamer. Als ware tatoeëerders hadden ze elkaars armen ingekleurd, maar het resultaat was beslist niet te vergelijken met een tatoeage van Henk Schiffmacher.

Gelukkig waren deze mislukte prentjes met afwasbare stift gezet. Nu kunnen tatoeages erg mooi zijn, maar stel je voor dat je 16-jarige dochter in een opwelling een tatoeage laat zetten bij een niet erg getalenteerde tatoeëerder. Ik moet er niet aan denken.

Vandaag zag ik in een interview hoe Barack Obama voorkomt dat zijn dochters een tatoeage nemen.

http://www.youtube.com/watch?v=nM_foEuBQ0k&t=3m18s

Hij heeft zijn dochters beloofd dat, als ze een tattoo nemen, zijn vrouw en hijzelf exact dezelfde tatoeage op dezelfde plek zullen nemen. En daarna maken ze dan met zijn alleen een youtube-filmpje om de ’gezinstatoeage’ aan de wereld te tonen…

Dat is een trucje dat ik ga onthouden. Wie weet heb ik het ooit nog nodig…