Wereld kinderkanker dag

door

in

Ik ben niet zo van de serieuze blogs. Meestal schrijf ik korte anekdotes over het leven in een gezin met drie kleine kinderen. Ik probeer de humor van de chaos die dit met zich meebrengt in te zien. Natuurlijk kan ik de humor van chaos niet altijd inzien, maar een beetje humor kan nooit kwaad om de chaos op zijn minst wat te relativeren.

Nog geen jaar geleden, kon ik weinig humor meer opbrengen, want in maart vorig jaar werd bij mijn jongste dochter kanker geconstateerd. Ons leven veranderde van de een op de andere dag. Een sprookje veranderde in een nachtmerrie vol ziekenhuisbezoeken, operaties en chemokuren. Wat dit met ons gezin deed, valt nauwelijks uit te leggen. Angst, onzekerheid, frustratie, woede en verdriet bij slecht nieuws en intense blijdschap bij goed nieuws. Alles komt voorbij, maar de emoties wisselen elkaar in zo’n hoog tempo af, dat we er nauwelijks stil bij kunnen staan. Gelukkig kunnen we nu, al blijft het spannend, zeggen dat het goed gaat met onze kleine kanjer Valerie.

Het gaat gelukkig weer goed met onze kleine kanjer!
Het gaat gelukkig weer goed met onze kleine kanjer!

Op 15 februari is het wereld kinderkanker dag. Op deze dag staan we stil bij kinderen met kanker in de hele wereld. Vroeger gingen dit soort dagen aan mij voorbij, tegenwoordig zou ik willen dat ik ze aan me voorbij kon laten gaan. Daarom wil ik vandaag alvast even stilstaan bij alle mensen die zich dagelijks weer inzetten voor kinderen met kanker. Denk eens aan de artsen, verpleegsters en pedagogisch medewerkers die dagelijks geconfronteerd worden met deze verschrikkelijke ziekte en zich zo vol overgave en onvoorwaardelijk inzetten om alle kinderen te helpen. Maar denk ook eens aan alle vrijwilligers, verenigingen en goede doelen die allemaal op hun manier een steentje bijdragen om kinderen het leven van kinderen met kanker net iets beter te maken.

De impact die kanker op ons gezin heeft gehad, en nog steeds heeft, is enorm. Uit ervaring weten we nu dat voor kinderen met kanker, hun familie en vrienden elk steuntje in de rug welkom is. Wat zijn wij dan ook blij met alle mensen en initiatieven die ons door de tot nu toe moeilijkste periode in ons leven heen gesleept hebben.

Wil jij zelf ook een steentje bijdragen? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de site van de vereniging ouders, kinderen & kanker. Deze vereniging zit bijvoorbeeld achter Chemo Kasper en de KanjerKetting, het lijkt zo simpel, maar betekent zoveel voor velen…

15 februari is wereld kinderkanker dag. Sta jij er ook even bij stil?


Reacties

3 reacties op “Wereld kinderkanker dag”

 1. MamaJo avatar
  MamaJo

  Wow, wat een bericht, wat een nachtmerrie. Blij dat het nu goed gaat met Valerie!!

 2. Claire avatar
  Claire

  Een nachtmerrie voor elke ouder, wat een vreselijke tijd moet dat geweest zijn. Gelukkig dat het goed gaat met Valerie.

 3. Nicole avatar
  Nicole

  Zeker sta ik erbij stil..
  Heftig dat dit in jullie familie is gebeurd.
  Heb zelf in ons gezin/familie niemand gehad waarbij dit is gebeurd maar wel enorm dichtbij..