Wat is jouw Kryptonite?

Je wist natuurlijk allang dat ouders eigenlijk allemaal superhelden zijn. Wij ouders beschikken niet alleen over superkrachten, maar ook over supergeduld.

Dit supergeduld helpt ons een serieus gesprek met onze partner te voeren, terwijl we ondertussen veters strikken, billen afvegen, pleisters plakken en de meest onbenullige vragen van onze koters beantwoorden. Supergeduld, hoe erg we ook op de test worden gesteld, we verliezen het nooit. Of toch wel?

Je wist natuurlijk ook allang dat elke superheld een zwakte heeft. Elke superheld heeft zo zijn eigen Kryptonite. Ik heb er (minstens) twee.

Mijn eerste Kryptonite is slaapgebrek. Dit is vooral vervelend als ik er langdurig aan blootgesteld word. Een paar slechte nachten en er blijft weinig tot niets van mijn supergeduld over. Gelukkig worden de nachten, hoe groter de kinderen worden, steeds beter.

Mijn tweede Kryptonite werkt doeltreffender, meteen eigenlijk. Mijn tweede zwakte is… Beloof dat je niet lacht… De afzuigkap!

De afzuigkap, hoe kan het waar zijn, is mijn échte kryptonite. Werkt mijn supergeduld het ene moment nog perfect. Zet de afzuigkap aan en het is weg, dan ben ik ineens weer een gewone papa.

Nu kan ik wel gaan uitleggen wat er gebeurt zonder supergeduld, maar dat is geen mooi plaatje. Bovendien weten jullie vast zelf precies hoe dat gaat. Jij hebt vast ook je Kryptonite en ik ben reuze benieuwd wat het is. Laat dus gerust hieronder een berichtje met jouw Kryptonite achter…


Reacties

Eén reactie op “Wat is jouw Kryptonite?”

  1. Susan avatar
    Susan

    De buurvrouw die heel de dag op naaldhakken loopt op plavuizen vloer. Vind ik nog erger dan het gehuil of gegil van de jongens haha