Vrouwen hebben grootste hekel aan het wegbrengen van oud papier

Huishoudelijke taken blijven een bron van frustratie voor veel mensen, blijkt uit onderzoek in opdracht van Braun Household*. Opvallend hierbij is dat zeven op de tien vrouwen het wegbrengen van het oud papier de meest vervelende huishoudelijke taak vinden. Of het nu door de talloze rondslingerende glossy’s komt of de vele webwinkelpakketjes die goed uit het zicht van manlief zijn gehouden, vrouwen hebben er weinig zin in.

huishouden

Naast het wegbrengen van oud papier, worden vrouwen niet blij van de meer tijdrovendere schoonmaakklusjes zoals het stofzuigen van het huis (59%), het schoonmaken van de keuken (55%) en ramen lappen (52%).

En de mannen dan?

De mannen hebben minder moeite mee deze klussen. Die slaan het opruimwerk op hun beurt het liefste helemaal over. Zo zijn de was doen (76%), het afstoffen en opruimen (60%) en strijken (57%) het minst favoriet bij de mannen.

Wist je dat:

  • het schoonmaken van de koelkast door zowel mannen (44%) als vrouwen (58%) als behoorlijk vervelend klusje wordt ervaren? Dit kan dus het beste gezellig samen worden gedaan.
  • bijna de helft van de Nederlanders nooit strijkt? Bijna 45% zou met meer plezier strijken als dit gemakkelijker en sneller zou gaan. Dit kan onder andere door gebruik te maken van een stoomgenerator, zoals een van de exemplaren uit de Braun CareStyle-serie.

*Onderzoek is uitgevoerd door Multiscope onder 1.005 respondenten in oktober 2017.