Vakantiestress?!

door

in

Zodra je schoolgaande kinderen hebt (of jijzelf of je partner werkt in het onderwijs) ben je veroordeeld om in bepaalde periodes op vakantie te gaan.
Aangezien dus half Nederland en half Europa in dezelfde periode ergens in juli en augustus op vakantie gaat, moet je er op tijd bij zijn om nog een leuk plekje te kunnen bemachtigen. Zo kan het dus gebeuren dat je net de feestdagen achter de rug hebt en je nog brak op de bank je kater van het oud&nieuwfeest ligt uit te slapen, je geconfronteerd wordt met die jaarlijks terugkomende, maar allesbepalende vraag:

“Wat doen we met de zomervakantie?”

Om die vraag op dit moment terwijl de winter nog volop aan de gang is (of eigenlijk nog moet beginnen?!) op een bevredigende manier te kunnen beantwoorden, zodat straks, als het dan eindelijk zomer is en de vakantie is aangebroken, de reis ondernomen kan worden en er door alle gezinsleden naar volle tevredenheid genoten kan worden, moeten er nu een aantal keuzes gemaakt worden.

Want waar ga je naar toe, welk land, ga je naar een hotel, een appartement, ga je voor volledig in de watten gelegd worden in een all-inclusive resort, of lekker basic kamperen in een tentje. En met wie ga je? Alleen met je eigen gezinnetje, of ga je liever met familie, of met vrienden? Al deze keuzes en overwegingen kunnen gelijk de nodige vakantiestress opleveren. Dat begint dus tegenwoordig al in januari en loopt langzaam maar exponentieel op en piekt in juli/augustus als daadwerkelijk het werk op kantoor moet worden afgerond, alle spullen in gepakt moeten worden en het grote avontuur gaat beginnen.
Was het vroeger vooral de overweging waar hebben we zin in en waar hebben we geld voor, tegenwoordig is vooral belangrijk: wat is het leukst voor de kinderen. Want elke ouder weet: zodra de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders het ook naar hun zin.

Wat ons het afgelopen jaar goed is bevallen is om met met vrienden op vakantie te gaan naar een kleinschalige camping ergens in Frankrijk. Omdat al hun vriendjes mee zijn hebben de kinderen genoeg entertainment aan elkaar, en is het dus niet nodig om naar een gigantische camping met een supergroot zwembad en allerlei irritante entertainment te gaan.
Omdat de kinderen zich vermaken, kunnen de ouders zich ook prima vermaken met het goede Franse leven. Kinderen blij, ouders blij, iedereen blij!

Dus ook dit jaar hebben we de vraag weer kunnen beantwoorden. En het mooiste is:
Ik kan er weer een half jaar naar uitkijken!


Reacties

2 reacties op “Vakantiestress?!”

  1. Karen avatar
    Karen

    Ik heb eind november al geboekt en een auto gehuurd. Gewoon lekker burgelijk naar dezelfde (franse) camping als vorige zomer 🙂

  2. Rens avatar
    Rens

    Goed geregeld! Lekker hoor