TV tip: Nieuw avonturen in Freeks wilde wereld

Gelukkig blijven er voor Dr. Freek Vonk nog genoeg landen over om te ontdekken, want vanaf maandag 12 november gaat het achtste seizoen van Freeks wilde wereld van start op NPO ZAPP. Dit keer reist Freek af naar de outback van Australië, de jungle van Suriname, de sneeuw in Noorwegen, en de savanne van Mozambique op zoek naar ontmoetingen met zeldzame dieren.

Freek reist met zijn vaste team van Noorwegen naar Mozambique en van Australië naar Suriname om de mooiste dieren te filmen. Onder extreme omstandigheden trekt hij alles uit de kast om de natuur dichterbij te halen. Vanuit de lucht, dwars door de rimboe maar ook diep onder water, gutsend van het zweet in de woestijn en dik ingepakt tegen de kou in de sneeuw.
Zo bekijkt hij op veilige afstand een groep leeuwen in Mozambique, maar van heel dichtbij de glanzende pootjes van de enorm giftige pijlgifkikker in Suriname. Hij zwemt met de allergrootste vis ter wereld in Australië, eet een groene wevermier, wordt gekust door een wolf in Noorwegen en spot natuurlijk heel veel slangen. Hij verleidt zelfs bange Bassie om er een te aaien.
En terwijl de kraaghagedis zo lijkt weggelopen uit een dino-film, vangt Freek een vis die al leefde in de tijd van de dinosauriërs: de Afrikaanse longvis. Gelukkig deelt Freek ook weer survival-tips. Check je schoenen bijvoorbeeld voor je ze aandoet in de jungle, want voor je het weet zit er een rozeteenvogelspin in.

Walvishaai special
Aflevering 1, Uitzenddatum 12-11-18
De walvishaai is de allergrootste vis van de wereld. Freek neemt je mee naar de westkust van Australië. Hij bekijkt walvishaaien vanuit de lucht en vanaf het water. Vervolgens komt een van z’n dromen uit en zwemt hij een stuk met dit statige dier mee onder water.

Duivels van de woestijn
Aflevering 2, Uitzenddatum 13-11-18
Bergduivel en mulgaslang
Freek is vandaag ver van de bewoonde wereld, in de outback van Australië. Hij ziet een hagedis die een en al schubben en stekels is: de bergduivel. Veel duivelser dan die hagedis is de extreem giftige mulgaslang. Freek laat er een zien maar waakt ervoor dat de gevaarlijke slang niet boos wordt.

Koning van de hagedissen
Aflevering 3, Uitzenddatum 14-11-18
Reuzenvaraan, doornstaartgekko en knopstaartgekko
De reuzenvaraan is de grootste varaan van Australië. Freek is onder de indruk van zijn krachtige poten. In de woestijn gaat Freek ook op zoek naar twee gekko’s, de doornstaartgekko en de knopstaartgekko.

Oog in oog met de anaconda
Aflevering 4, Uitzenddatum: 15-11-18
Groene anaconda en heli-jump
Om heel diep in de rimboe van Suriname te kunnen komen, laat Freek zich door een helikopter in de rivier droppen. Daar slaat hij z’n tent op. En zo lukt het hem om oog in oog te staan met de grootste slangensoort ter wereld: de groene anaconda. Deze machtige slang is één bonk spieren, geen prooi is hem te groot.

Website: zapp.nl/freekswildewereld


Reacties

Geef een reactie