Tip! Zwolle Unlimited als ultieme Pinksteruitje

Er is een plek. Een plek waar je verdwaald kan raken in de kleurrijke verhalen van verhalenvertellers, singer-songwriters en spoken word artiesten; een plek waar je je kunt laten entertainen door het internationale straattheater op straten en op pleinen. Een plek waar je kan snuffelen aan boeken en kunt proeven van heerlijke culturele versnaperingen. Een plek waar speelse (roots)muziek het publiek laat dansen. Een plek voor jong en oud, toegankelijk voor iedereen. Die plek is Zwolle Unlimited; het festival dat als confetti neerdaalt over de binnenstad van Zwolle. Een open festival, laagdrempelig, waar ook de kenners de vingers bij aflikken. Letterlijk en figuurlijk.

Dit jaar staat het thema Travel&Trade (Handel en Wandel) centraal. Zwolle is een prachtige oude Hanzestad en de regio staat zelfs in de top van de Nederlandse economische hotspots. Het thema onderstreept het internationale karakter van Zwolle Unlimited. Het festival wil kunst en cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Zwolle Unlimited valt dit jaar in het Pinksterweekeinde. Een bezoek aan Zwolle Unlimited zal het ultieme uitje zijn. Niet alleen krijg je de kans om de stad Zwolle te ontdekken, maar ook maak je kennis met dit bijzonder festival.

 Waardebepaling achteraf.

‘’Geven, gunnen en ruilen zijn termen die in het huidig economisch tij opnieuw worden uitgevonden. Zwolle Unlimited is een gratis evenement. Het is een evenement waarvoor de prijzen van de voorstellingen en concerten niet zijn vastgelegd, maar waarvoor het publiek na afloop van een show bepaalt wat het hen waard is geweest, niets meer maar ook niets minder’’, aldus festivaldirecteur Rob Bults van Zwolle Unlimited.

Meer informatie over het programma op de website www.zwolleunlimited.nl.

Tijden evenement:           

Vrijdag 2 juni. 19.00-0.00 uur. International storytelling night.  Zaterdag 3 juni 13.00-0.00 uur. Zondag 4 juni 11.00-0.00 uur                 

Zwolle Unlimited in het kort

Zwolle Unlimited heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een beeldbepalend festival. Internationaal en nationaal verteltheater is de kern van het festival. Met top straattheater en rootsmuziek gebracht in intieme, sfeervolle setting van de historische binnenstad van Zwolle is dit zeker een festival waar menig mens een bezoek aan wilt brengen. Geen festival ‘uit pakjes en zakjes’, maar ‘bereid’ met pure, natuurlijke ingrediënten oftewel: de ambachtelijke, pure kunst.

De Boekenmarkt van Zwolle Unlimited bevindt zich zelfs in de top tien van Nederlands’ beste boekenmarkten. De sfeer en opzet van Zwolle Unlimited zijn geliefd en dat is ieder jaar te merken aan de vele bezoekers.

 – AANBOD TIJDENS HET FESTIVAL –

Storytelling/spoken word en singer-songwriters
Door binnen- en buitenlandse topvertellers, van grote internationale vertelshows ondersteund door musici tot kleine intieme voorstellingen. Storytelling is de moeder van theater. Bijzondere verhalen nemen je mee naar andere werelden.

Kinderplein zaterdag 3 en zondag 4 juni 13.00-17.00 uur
Kinderdoe-paradijs aan de gracht. Met Bamboestiek Bouwplaats, de Zeepblazerij, het Kinderschilderatelier met de Art Mini en de Percussie Playground. Straattheater en honderden verhalen in de nomadententen, op de piste en bij de vertelkasten op het veld. Een terrasje met muziek en muzikale vertellingen in de poort. 

Internationaal straattheater
De historische binnenstad wordt omgetoverd tot een groot theater waarbij je op pleinen en in straten de beste straattheateracts kunt tegenkomen. Verbaas je over halsbrekende toeren, een spectaculaire acrobatiekshow, een poppenshow, of een eigenzinnige straatband.

Nationale boekenmarkt zondag 4 juni 11.00-17.00

Jezelf even afsluiten van de buitenwereld en op een eigen tempo uitzonderlijke, kwalitatieve boeken bekijken kan op de Zwolse boekenmarkt. Met een capaciteit van wel 100 standhouders is het aanbod groots. Het is dan ook niet zo gek dat deze boekenmarkt in de top 10 staat van Nederlands’ beste boekenmarkt.

Muziek
Optimistische Folk, dromerige Reggae, opzwepende ska en Surf. Virtuose Countryblues of hilbilly.  Een toetje met Klezmer en gipsy Jazz. Smaakvolle Rootsmuziek voor fijnproevers.

De muziek op het podium van Zwolle Unlimited geeft het zomerse gevoel een boost. Met je voetjes van de vloer, of wegdromen met een lekker glas wijn. Neem je vrienden mee.

Smulerf
Even bijkomen met een hapje en een drankje kan op het Smulerf. Geniet van een lekkere bak koffie, een smoothie of koel af met een ijsje. Zin in een hapje eten? Dan heb je de mogelijkheid om je eigen pizza te maken die de steenoven in gaat of te barbecueën. Ontdek de verschillende biologische, unieke en streekgebonden smaken en sferen van het smulerf.

DRAADloos zondag 4 juni 14.00-20.00 uur
Zwolle is een stad waar veel musici wonen, werken en studeren. Met de Zwolse Theaters, Poppodium Hedon en de vele live optredens in de cafés en restaurants, is er met DRAADloos een podium bijgekomen waar straatmuzikanten hun kunsten kunnen laten zien en horen. DRAADloos is een straatmuzikantenconcours dat op zondagmiddag 4juni 2017 over de Zwolse terrassen plaatsvindt. 

Vinylmarkt zaterdag 3 juni 12.00-17.00 uur

Muziekliefhebbers opgelet! Want ook dit jaar weer staat de Vinylmarkt voor jullie klaar. Liefhebbers kunnen wegdromen in een zee aan muziekgenres: van jazz tot pop, jungle, soul, country en hiphop tot blues en vuige funk. Voor iedereen wat wils, met duizenden platen om in te grasduinen.

Smaak van Zwolle zondag 13.00-17.00 uur
Ook dit jaar zal de Smaak van Zwolle deel uitmaken van het festival. Op deze streetmarkt kun je genieten van duurzame producten, geproduceerd door producenten uit Zwolle en omgeving.