Tip: Veel activiteiten bij Batavialand tijdens zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent: veel extra activiteiten voor jong en oud bij Batavialand. Met slechts één ticket kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten in het museum en op de werf!

Tijdens de zomervakantie van 8 juli tot en met 3 september worden er dagelijks extra activiteiten aangeboden.

In het museum gaan kinderen met hun ouders op zoek naar de juiste handelswaar tijdens het spel ‘Op handelsmissie!’ in de tentoonstelling ‘Gezonken Schatten’. Tijdens het spel komen kinderen echte topstukken tegen uit wrakken die ooit vergingen in de Zuiderzee, Waddenzee en Noordzee. Om meer te weten te komen over de 15de- eeuwse IJsselkogge, die bij Batavialand geconserveerd wordt, is er het IJsselkogge kwartetspel. Voor volwassenen is er de net geopende fototentoonstelling ‘Oog voor Lelystad’ met verrassende foto’s van Lelystad uit de periode vanaf 1967, gemaakt door fotografen Henk Hutten en Jan Blom.

Op de werf wordt er hard gewerkt aan het waterschip en is te zien hoe verschillende ambachten worden uitgevoerd. Een lust voor het oog maar nog leuker is om het zelf te doen! Breeuwen, knopen, smeden of het in elkaar zetten van een spantenpuzzel behoren tot de mogelijkheden. Re-enactmentgroep ‘Leven aan Boord’ komt deze zomer ook een keer langs en laat bezoekers beleven hoe het leven eruitzag in de periode dat de Batavia haar hoogtijdagen vierde. Daarnaast is er de spannende Blacklight Speurtocht, waarbij kinderen met een blacklight lamp het verhaal van de Batavia ontdekken.

In de zomervakantie kan een bezoek aan Batavialand ook gecombineerd worden met een twee uur durende zeiltocht over het Markermeer tijdens de ‘Bataviawerf Opstapdagen’. Deze opstapdagen  vinden plaats op woensdag tot en met zondag in de periode van 12 juli tot en met 27 augustus 2017, met twee afvaarten per dag. Tickets kunnen vooraf gereserveerd worden via www.zeilschipbounty.nl of op de dag zelf gekocht worden bij de entree van de werf.

Op zaterdag 2 september wordt de zomervakantie groots afgesloten met de Piratendag. Op deze dag draait alles bij Batavialand om piraterij met allemaal piratenactiviteiten voor de (kleine) bezoekers.

Bovenstaande is slechts een greep uit alle activiteiten tijdens de zomervakantie. Kijk op www.bataviawerf.nl en www.nieuwlanderfgoed.nl voor meer informatie en het actuele activiteitenoverzicht per dag.

Sinds 1 juli 2017 is het museale deel van Nieuw Land, de Bataviawerf en het Maritiem Depot van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed definitief gezamenlijk verder gegaan als Batavialand.