Over jongensnamen en langharig tuig

Als je zwanger bent, staat je een zware taak te wachten. Als vrouw moet je je natuurlijk voorbereiden op de bevalling en als man moet je voldoen aan allerlei onredelijke eisen van je zwangere vrouw.

Zo kan het zomaar gebeuren dat je ineens mee moet naar een borstvoeding-voorlichtingsavond . En hoop je vooraf daar op zijn minst een paar borsten te zullen zien, als je daar zit is elke vorm van erotiek beslist ver te zoeken en hoop je alleen nog maar dat deze avond snel voorbij zal gaan. Zelfs al zou je er wat opsteken, na de komst van de baby heb je toch geen enkel recht meer op de borsten van je vrouw en deze avond is dus eigenlijk volstrekt nutteloos voor jou. Toch moest je gewoon meegaan, het was dat, of ruzie met je vrouw…

Of wat dacht je van het verplichte avondje meepuffen op de zwangerschapsgym. Hoeveel mannen hebben daar al niet met tegenzin gezeten? Zit je daar als man, dan kun je niet veel meer doen dan enkele begripvolle blikken uitwisselen met je lotgenoten, je berusten in je lot en op de juiste momenten meepuffen in de maat van ’altijd is kortjakje ziek’. Het is dat, of ruzie met je vrouw… en met een zwangere vrouw wil je echt geen ruzie maken.

Maar er is ook iets waar je wél tijd in wil investeren en invloed op kan uitoefenen. Het bedenken van een naam voor je kind. Een zware taak rust op je schouders, want je kind zal het je later beslist kwalijk nemen als je deze taak verprutst.

Toen wij, bij ons tweede kindje, wisten dat we een jongetje zouden krijgen, ging het bij ons eerst een week of drie als volgt:

Vrouwlief: „Ik vind ”lees hier een willekeurige jongensnaam” wel mooi.
Ik: „Nee, hij moet Bodhi heten, net als die surfende bankrover uit Point Break.”
Vrouwlief: „Niets ervan. Bodi of Beau zou nog kunnen.”
Ik: „Nee, het moet Bodhi zijn, met een H. Net als die surfende bankrover uit Point Break.”
Vrouwlief: „Nee, echt niet!”

Op een gegeven moment kreeg ik toch mijn twijfels omdat ”Bodhi” toch wel een wat exotische naam is. En bovendien, wie vernoemt zijn zoon nou naar langharig surfend tuig?

Ik: „Bodhi lijkt me toch niet zo’n goede naam. Heb jij nog een idee?”
Vrouwlief: „Nee, nu heb ik me al helemaal ingesteld op Bodhi. Hij gaat gewoon Bodhi heten.”

En omdat je met zwangere vrouwen nu eenmaal geen ruzie moet maken, heet onze zoon dus uiteindelijk ‘gewoon’ Bodhi.

Ik las deze week dat Brian Austin Green en Megan Fox hun zoontje Bodhi Ransom Green genoemd hebben. ’Waarom het stel voor deze opmerkelijke naam gekozen heeft is niet bekend.’, aldus nu.nl.

Nou, ik kan me wel voorstellen hoe dat zo gekomen is! En Brian en Megan, maak je geen zorgen: Onze Bodhi is nu drie en inmiddels is iedereen wel gewend aan zijn opmerkelijke naam! 😉


Reacties

Eén reactie op “Over jongensnamen en langharig tuig”

  1. mamoesjka avatar
    mamoesjka

    hahah, wat schrijf je leuk! Toen ik de titel las, moest ik wel verder lezen!
    Heel herkenbaar ook, “Nee, nu heb ik me al helemaal ingesteld op Bodhi”