Murphy’s law

Ken je dat?

Net als je een belangrijke, drukke en lange dag voor de boeg hebt zijn je kinderen de nacht ervoor door een eindeloze rij verschillende redenen verschrikkelijk aan het spoken waardoor jij net die dag dat je het echt niet kan gebruiken verschrikkelijk brak bent.

Of moet je naar een feestje waar je je kids leuk voor wilt aankleden willen je kids alleen dat verschrikkelijke Megamindy of Superman pak aan.

Of komen je (schoon)ouders bij je eten beginnen je kids met het eten te gooien omdat ze het opeens niet meer lusten.

Of moet je naar een belangrijke afspraak waar je echt niet te laat kan zijn weigeren je kids pertinent om gewoon een broek en een trui aan te doen.

Het lijkt wel alsof kinderen juist op het moment dat het echt niet uitkomt doen wat echt niet de bedoeling is. Algemeen is dit bekend als de Wet van Murphy:
Als iets mis kan gaan, dan gaat het ook een keer mis.
Maar meer correct is het:
Als iets mis kan gaan, dan gaat het mis – op het slechtst denkbare moment.
Wat dan volgens de geleerden de Wet van Finagle is (met dank aan Wikipedia)
Kinderen zijn in al hun onschuld en onwetendheid volledig aan deze wet onderworpen. Ze lijken aan te voelen als iets echt niet uitkomt wat ze dan prikkelt om het juist wél te doen.

Hoewel dit in eerste instantie veel boosheid en frustratie bij de ouder tot gevolg kan hebben, is het juist een fantastische kans voor de ouder om zichzelf te leren kennen en verbeteren.
Doordat je voor het blok gezet wordt om met de situatie om te gaan kom je buiten je comfort zone en ontdek je hoe je in zo’n stress situatie reageert. En als het maar vaak genoeg gebeurt leer je uiteindelijk wel hoe je het beste met de situatie om kan gaan.
Een fantastische kans dus om jezelf te leren kennen en te verbeteren waar je zonder kinderen niet toe gedwongen zou worden. Scheelt je gelijk een boel geld voor een dure zelfontdek-/zelfhulp-/zelfontwikkeltraining

Dus de volgende keer dat de kleine je weer de hele nacht wakker houdt terwijl jij een belangrijke dag voor de boeg hebt wordt dan niet boos maar wees die kleine dankbaar voor deze fantastische en gratis kans om jezelf te leren kennen en te verbeteren!


Reacties

4 reacties op “Murphy’s law”

 1. Mama Krieltje avatar
  Mama Krieltje

  *zucht* Wat een herkenning weer.
  Ik bedenk mijzelf steeds dat Ozz mijn onrust aanvoelt, mijn aandacht daardoor op wil eisen om mij op te vrolijken en dat dan de boel in de soep loopt omdat we geen van twee nog opletten. Gaat één ding mis, dan gaat de rest ook. Beetje domino 😉

 2. Jessica avatar
  Jessica

  Hahahahaha wat herkenbaar weer! Mannen; ga zo door!!!

 3. Suzan avatar
  Suzan

  Haha, herkenbaar! Zie deze column die ik een tijdje geleden schreef: http://www.pinkbullets.nl/2013/05/column/murphy-s-law-voor-jonge-ouders-7308

 4. Rens avatar
  Rens

  @suzan: wat leuk, dezelfde gedachte!