Hond heeft stem in beslissing vakantiehuis

CASAMUNDO doet onderzoek:

Deze voorjaarsvakantie gaan niet alleen zo’n 400.000 Nederlanders op wintersport, maar ook een groot aantal honden en andere huisdieren reizen af naar de sneeuw. Uit recent onderzoek van online vakantiehuizenportal CASAMUNDO blijkt dat ‘huisdier toegestaan’ als tweede uit de bus komt als meest gebruikte zoekcriterium voor de voorjaarsvakantie van 2017. Veel Nederlanders nemen graag hun huisdier mee op sneeuwvakantie en stemmen hier hun vakantieaccommodatie dan ook op af. Op nummer één staat de afstand naar het skigebied, Nederlandse vakantiegangers verblijven het liefst zo dicht mogelijk bij de piste.

CASAMUNDO heeft onderzoek gedaan naar de meest gekozen zoekcriteria van de Nederlandse boekers voor reizen in de voorjaarsvakantie van dit jaar. De hoge positie voor ‘huisdier toegestaan’ is opvallend, maar past in het actuele beeld. Nederlandse vakantiegangers rekenen de trouwe viervoeter tot de familie en die gaat mee op vakantie. De laatste jaren is dit een groeiende trend en met meer dan 200.000 huisdiervriendelijke accommodaties speelt CASAMUNDO hier op in.

Uit de gegevens blijkt ook dat meer dan 60% van de Nederlanders een voorjaarsvakantie naar Oostenrijk boekt. Het zijn vooral de wintersportliefhebbers die in deze vakantieperiode op reis gaan.

Familievakantie

Naast het onderzoek naar de meest gebruikte zoekcriteria voor de voorjaarsvakantie van 2017 heeft CASAMUNDO ook gekeken naar het soort accommodatie dat Nederlanders prefereren. Het blijkt dat de vakantiegangers liever overnachten in een appartement (59%) dan in een groter vakantiehuis (38%). Dit kan te maken hebben met het gezelschap waarin zij reizen. Het grootste deel gaat namelijk met vier personen op vakantie (26%), gevolgd door vijf en zes reizigers. De wintersportvakantie is voor velen een type vakantie die je bij voorkeur met meer mensen doorbrengt. Het zijn voornamelijk families en vriendengroepen die afreizen naar de sneeuw.