Hoe ziek moeten ze zijn?

Kinderen worden weleens ziek. Een griepje, een verkoudheid, ze hebben snel iets te pakken. En ik geef toe, hoe ziek mijn kinderen ‘mogen’ zijn, hangt volledig af van de agenda van mijn vrouw en van mijn eigen agenda.

Ja, ik geef het toe.

Ik heb weleens een ziek kind naar school gebracht.

Ik ben er heus niet trots op, maar als de kinderen niet naar school kunnen, kan ik of mijn vrouw niet werken. En helaas is een baan in de zorg, geen baan die ik thuis met een ziek kind kan uitvoeren. Alhoewel… Het is maar hoe je het bekijkt.

Het runnen van een gezin is soms jongleren met een overvolle agenda. Niet gemakkelijk. Maar we doen wat we kunnen en soms betekent dat, dat we een net iets te grieperig kind naar school brengen.

Maar waar trekken we de grens?

1. Kind kan gewoon naar school met een loopneus en een droge hoest, zolang ze maar geen koorts heeft.

2. Kind kan gewoon naar school met rode, waterige ogen, maar geen koorts.

3. Kind kan naar school met een lichte koorts.

4. Kind heeft in de nacht overgegeven. Maar het ontbijt bleef erin, dus kan gewoon naar school.

5. Kind kan gewoon naar school met diarree.

6. Kind heeft koorts, maar de zetpil onderdrukt die koorts prima.

Ik ben benieuwd, waar trek jij de grens?