Hoe gaat het met je seksleven?

door

in

Het seksleven van mensen zegt veel over de kwaliteit van hun relatie. Is de frequentie te laag, dan eindigt de relatie in soort vertrouwde broer-zus vertrouwensband achtig iets. Is de frequentie te hoog dan gaat dat ten kosten van de kwaliteit en worden het verplichte nummertjes.

Wat te hoog of te laag is, dat hangt natuurlijk helemaal af van de fase waarin je bent. Heb je nog geen kinderen, dan is één á twee keer per dag een prima ondergrens. Voor kersverse ouders ligt die grens meer rond de één keer per half jaar. Naarmate de kinderen ouder worden, kan de frequentie gestaag weer omhoog. Tot je een grens hebt gevonden waar je je beiden prettig bij voelt.

De kwaliteit van je seksleven kan je beoordelen op basis van 3 onderdelen: frequentie, liefde en lust. De liefde is daarbij uiteraard de belangrijkste, maar sluit de andere twee niet uit!

Als de frequentie te laag is gaat lust een belangrijkere rol spelen. Als lust de boventoon gaat voeren, wordt de liefde naar de achtergrond gedrukt. En als de liefde niet meer op de eerste plaats staat, houd je een slap aftreksel over van hetgeen het zou kunnen zijn; liefdevolle en gepassioneerde seks!

Als de balans uit je seksleven is, is de kans groot dat er ook onbalans is in andere gebieden van je relatie. Je seksleven is dus een prima thermometer voor je relatie. De relatie is op haar beurt weer een prima thermometer voor je eigen welzijn. Dus ben je oprecht geïnteresseerd in hoe het met iemand gaat? Vraag dan niet ‘hoe gaat het met je?’, maar ‘Hoe gaat het met je seksleven?’.

Tips om je seksleven te verbeteren? Stay tuned!


Reacties

7 reacties op “Hoe gaat het met je seksleven?”

 1. Mama Krieltje avatar
  Mama Krieltje

  Daar gaan mensen toch nooit serieus antwoord op geven!
  Toon je een keer oprechte interesse, denken ze dat je gek bent geworden.
  Ghehehe.

  1. Paul avatar
   Paul

   Ja, jammer he?! Een beetje interesse is niets mis mee toch? Maar we hebben recht op onze geheimen ;). Mensen blijven toch een beetje kinderen. Over bepaalde dingen praten we liever niet. Ik bracht net m’n dochter naar bed. Gesprek ging over waarvoor ik God dank als ik bid. Mijn antwoord was “oa voor de kinderen dat ik zo blij met jullie ben” Waarop mijn dochter reageerde “maar die heb je niet zomaar gekregen daar moesten jullie wel iets voor doen.. hihigiigiihi”. “oh, wat dan?” was mijn reactie. “hihihihihhihi, grinnik grinnik, zal ik het zeggen? hihihi” “ja, zeg maar” “Seksen, hihihi” en toen verdween haar hoofd onder haar dekbed. Gelukkig maar want ik kon m’n lach inmiddels ook niet meer inhouden 🙂

   1. Mama Krieltje avatar
    Mama Krieltje

    Whahahaha…. Bijdehandje!

 2. Marja avatar
  Marja

  prima stuk, Paul, en idd een vraag die ik mijzelf en mijn geliefden soms voorleg.
  niemand kijkt vreemd op, de mensen die ik liefheb, mijn vrienden en volwassen kinderen, waarderen het juist, deze vorm van echte aandacht.

  groet van

  M.

  1. Paul avatar
   Paul

   Hoi Marja, dank voor je reply. Erg mooi dat je dat in alle openheid kunt vragen/bespreken! Eerlijkheidshalve; die openheid heb ik niet in mijn familie en/of vriendengroep. Wie weet, misschien in de toekomst.
   Heb trouwens je website bekeken, erg leuk om je gedichten op deze manier te delen! Groet, Paul

 3. Jessica avatar
  Jessica

  Tsja… Wij vrouwen zijn daar onderling misschien iets opener over? Of schat ik dat verkeerd in? Waar hebben jullie mannen het over als er drank op tafel komt?

  1. Paul avatar
   Paul

   Hoi Jessica, ik denk dat je gelijk hebt. Want als het bij mannen over seksuele zaken gaat dan nagenoeg altijd buiten onze eigen situatie om. Wij praten niet graag over onszelf, liever over gadgets of andere zaken die niets met ons gevoelsleven te maken hebben ;).