Het Vergeten Kind: maak een toet waar je goed mee doet

Een vrolijke campagne om aandacht te vragen voor kwetsbare kinderen tijdens kerst.

December is dé feestmaand van het jaar. Een tijd van familie, gezellig samenzijn en lekker eten. Maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Voor de duizenden kinderen in Nederland waar thuis veel problemen zijn of die niet meer thuis kunnen wonen is deze periode juist extra moeilijk. Het Vergeten Kind zet zich tijdens de decembermaand dan ook in voor deze kwetsbare kinderen met een vrolijke én lekkere kerstcampagne.

Maak een toet waar je goed mee doet
Het Vergeten Kind vraagt deze maand aandacht voor de duizenden kwetsbare kinderen met iets waar (vrijwel) iedereen van houdt: toetjes. Speciaal voor deze campagne heeft Meester Patissier Hidde de Brabander heerlijke Hartenhuis-desserts ontwikkeld. Het Hartenhuis is het symbool van de stichting voor een liefdevol thuis, iets wat elk kind behoort te hebben. De recepten zijn verzameld in een kerstdessertboekje en het absolute klapstuk is de Hartenhuis-taart. Naast de recepten van Hidde zijn er ook recepten en verhalen te vinden van kwetsbare kinderen en van ambassadeurs Natasja Froger, Juvat Westendorp en Saar Koningsberger. Via www.hetvergetenkind.nl/kerst kun je het boekje downloaden of thuis laten bezorgen.

 

Daphne Schreuder, Het Vergeten Kind: “Met de actie willen we Nederland vragen op een ludieke manier iets goeds te doen voor kinderen in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie. Het begint bij bewustwording. Dat we erbij stilstaan dat deze kinderen er zijn en ook een liefdevol thuis verdienen. Met een Hartenhuis-taart op tafel tijdens de kerst, maak je het onderwerp bespreekbaar. Deel je Hartenhuis-toetje op social en laat deze kinderen weten dat je ze een warm hart toedraagt.”

Kerstactiviteiten van Het Vergeten Kind
Naast de campagne organiseert Het Vergeten Kind ook kerstactiviteiten voor kwetsbare kinderen. Op 19, 20 en 21 december vindt Heppie Christmas Wonderland in Hotel Heppie Mierlo plaats: een magisch kinderkerstfeest vol warmte, vrolijkheid, speelplezier, verrassingen en heerlijk eten. En op 22 december trekt de stichting met Hartenhuis-bussen het land in om in tientallen gemeenten kinderen uit kwetsbare gezinnen op te halen voor een onvergetelijke dag in de Winter Efteling.