Herfstvakantie vier je op Slot Zuylen!

Een divers programma speciaal voor de jonge bezoeker

Het aftellen is alweer begonnen: de Herfstvakantie komt er aan. Ook dit jaar organiseert Slot Zuylen verschillende activiteiten voor de jonge bezoeker. Of het nu mooi (herfst)weer is of niet, er is op het landgoed altijd iets te doen. Ook in de Herfstvakantie ervaar je het dagelijks leven op een kasteel!

Familiecollege ‘In Belle’s voetsporen’
Slot Zuylen maakt leren leuk! Op woensdag 24 oktober vindt het Familiecollege ‘In Belle’s voetsporen’ plaats, waarbij Belle-fanaat en meesterverteller Gert van Schuppen jong en oud(er) meeneemt naar de achttiende eeuw, naar het dagelijkse leven van Belle in Slot Zuylen. Wie was dit rebelse, slimme meisje? En waarom was het zo bijzonder dat zij wis- en natuurkunde leerde? Na zijn levendige en theatrale vertelling laat hij de kamers zien waar Belle de eerste dertig jaar van haar leven doorbracht! Loop over dezelfde planken als zij deed! Meer dichterbij kan ze niet komen.

Familierondleidingen
Op dinsdag 23, woensdag 24 en vrijdag 25 oktober kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders het kasteel ontdekken tijdens een van de Familierondleidingen. De rondleidingen starten om 11.30 en 14.30. De gids zal op interactieve wijze de prachtigste vertrekken van het Slot laten zien, waarbij de mooiste verhalen worden verteld over de adellijke families die het kasteel eeuwenlang bewoonden.
Wie het kasteel liever van buiten bekijkt en de hersft wil ervaren kan een wandeling maken door de bijzondere kasteeltuin. In het Museumcafé staat de warme chocolademelk klaar.

Aanvullende informatie
Evenement: Herfstvakantie op Slot Zuylen: Familiecollege en –rondleidingen.
Datum: Rondleidingen 23 t/m 25 oktober, college op 24 oktober.
Aanvang: rondleidingen om 11.30 en 14.30. College om 14.00 uur.
Prijzen rondleidingen: volwassenen € 10,50, kinderen € 5,-, Museumkaart gratis.
Prijzen college: € 9,50 (familiecollege + aansluitende rondleiding) voor zowel ouder als kind. Museumkaart € 6,50.
Reserveren: 030-2440255 of info@slotzuylen.nl.
Adres: Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611 AS Oud Zuilen
Toegankelijkheid: De tuin en het Museumcafé zijn toegankelijk voor rolstoelen, kinderwagens en rollators. Honden zijn niet toegestaan op het terrein.
Bereikbaarheid en parkeren: Er is gratis parkeergelegenheid bij het Slot voor zowel de auto als voor de fiets. Vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen ook bereikbaar met bus 5. Uitstappen halte Oud Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen.


Reacties

Geef een reactie