Filmpje pakken met de kids: Pathé Kids Lentebios

Van 22 april t/m 7 mei is de Pathé Kids Lentebios. Dan draaien door het hele land in bioscopen van Pathé niet alleen heerlijke kinderfilms zoals The Boss Baby, De Smurfen en Het Verloren Dorp, Bibi & Tina 3, Hotel de Grote L, Cloudboy en Raafje met de rode sok, maar zijn er ook spannende en vrolijke activiteiten voor kinderen zoals een speurtocht en kleurwedstrijd. Het hele overzicht van de Pathé Kids Lentebios films en activiteiten staat op www.pathe.nl/kidslentebios.

Uit een groot Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 1.800 jongeren van vier tot achttien jaar komt Pathé naar voren als allersterkste merk. De conclusie bij het onderzoek is dan ook: “Als het aan kinderen ligt, bezoeken ze het liefst Pathé.” Pathé is hier natuurlijk bijzonder trots op. Kinderen zijn de toekomst en die ziet er voor Pathé dus rooskleurig uit. Het bewijst ook dat de vele bijzondere activiteiten en specials, zoals Filmfeestjes, speciale voorpremières, Meet & Greets met characters en acteurs, kinderopeningen van nieuwe bioscopen en de Kleuterbios, niet alleen druk worden bezocht maar ook hoog gewaardeerd.

Pathé kids lentebios

In de meivakantie, van zaterdag 22 april t/m zondag 7 mei, organiseert Pathé weer zo’n bijzondere special voor kinderen: de Pathé Kids Lentebios. De bioscopen zijn dan extra vrolijk aangekleed en er zijn de hele dag door leuke activiteiten, zoals een speurtocht en kleurwedstrijd en in sommige bioscopen zelfs springkussens. Er zijn smakelijke Kids Combo’s te koop en met een Pathé Kinderticket kunnen kinderen t/m elf jaar vanaf slechts vijf euro genieten van een heerlijke film. The Boss Baby en De Smurfen en Het Verloren Dorp draaien in alle Pathé-bioscopen; Bibi & Tina 3, Hotel de Grote L, Cloudboy en Raafje met de rode sok in een beperkt aantal.

De Smurfen en het Verloren Dorp

Smurfin vindt een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vrienden Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat ze op zoek om het dorp eerder te vinden dan de gemene tovenaar Gargamel. Een spannend en vrolijk animatie-avontuur met de stemmen van onder anderen Pip Pellens, Johnny de Mol, Bartho Braat, Kasper van Kooten en Roy Donders.

The Boss Baby

Een originele komedie voor jong en oud van DreamWorks Animation en de regisseur van Madagascar over een wel heel bijzondere baby, die een pak draagt en spreekt met de stem en humor van Guido Weijers. Het is een hilarisch verhaal, verteld door de fantasierijke, maar onbetrouwbare zevenjarige Tim, over het effect dat een nieuwe baby heeft op een gezin.

Hotel met de grote L

Een speelfilm naar het populaire en bekroonde jeugdboek van Sjoerd Kuyper. Als vader in het ziekenhuis belandt, moet de twaalfjarige Kos samen met zijn drie zussen het familiehotel runnen. Het hotel zit echter diep in de schulden. Om die af te betalen moet de stoere Kos, die droomt van een voetbalcarrière en van de mooie Isabel, als jongen meedoen aan de Miss Beach verkiezing.

BIBI & TINA 3: jongens tegen de meiden

Een superspannend avontuur van Bibi en Tina. De paardenmeiden gaan met een paar studenten op zomerkamp. Al snel ontstaan er irritaties en nemen de meiden het tegen de jongens op in allerlei wedstrijdjes. Als Bibi daarbij haar toverkrachten wil gebruiken, blijken die niet te werken. En dan breekt er ook nog een bosbrand uit, waarbij ze haar magische krachten toch echt nodig heeft.

Cloudboy

De twaalfjarige stadsjongen Niilas woont bij zijn vader. Zijn Zweedse moeder Katarina kent hij nauwelijks. In de zomervakantie komt daar verandering in. Hij reist af naar Lapland, waar zijn moeder met haar nieuwe gezin tussen de rendieren woont. Aanvankelijk voelt de verlegen Niilas zich er helemaal niet thuis, maar door zijn nieuwe zus Sunnà en een spannende zoektocht naar een vermist rendier komt hij langzaam los en beleeft hij de avontuurlijkste vakantie van leven.

Raafje met de rode sok

Brutale ‘Raafje met de rode sok’ veroorzaakt een ramp wanneer hij met zijn zeepkist tegen de voorraadschuur met eten botst. De voorraad rolt in de rivier en de dieren hebben geen geld om nieuw eten te kopen. Raaf kan zijn domme streek nog goedmaken, want bij de zeepkistenrace van de bevers is de hoofdprijs honderd goudstukken. Maar dan moet Raaf de race wel winnen.