De natuur ontwaakt in Center Parcs

Het is Lente! De natuur is volop in beweging en dat merk je ook bij Center Parcs. In de bossen, heuvels en meren die Center Parcs rijk is, worden de komende maanden allerlei dieren geboren: van vogels tot eekhoorns, en van konijntjes tot vossen. Allemaal te bewonderen in de groene omgeving waarin de parken van Center Parcs zich bevinden.

De komst van de lente luidt een geboortegolf in de parken van Center Parcs in. Dagelijks worden in elk park zo’n 70 vogeleieren gelegd. Bij elkaar opgeteld, zijn dat in het hele broedseizoen ruim 4.000 eieren van 70 verschillende vogelsoorten. De vogels die vruchten en zaden eten, beginnen nu hun eieren uit te broeden. De vogels die van rupsen en insecten leven, krijgen later jongen.

Er zijn veel bijzondere vogelsoorten, vertelt Jean Henkens, huisbioloog van Center Parcs. “Er broeden ijsvogels in de flanken van rivieren en meren en er wonen veel oeverzwaluwen. In De Vossemeren en De Kempervennen broeden nachtzwaluwen en leven bosuilen, ransuilen en kerkuilen. Al onze parken hebben een rijke vogelpopulatie: van winterkoninkjes, matkoppen, boomklevers, merels en lijsters tot groene, zwarte en bonte spechten. Je kunt deze vogels tijdens een wandeling heel goed zien. Je kunt dichtbij komen, maar raak het nestje of het vogeltje liever niet aan. Vogels zijn namelijk heel gevoelig voor geur.”

Eekhoorntjes, vossen en konijnen zijn overal te bewonderen

In maart en april worden de eekhoorntjes geboren: zo’n drie à vier jongen per eekhoorngezin. Jean: “De ouders pikken de nesten van vogels in en brengen hier hun jongen in groot. Je kunt de eekhoorns vanaf begin mei in hun nest bewonderen. Je moet dan vooral de grotere nesten van eksters en kraaien in de gaten houden. In één op de vijf wonen namelijk eekhoorns.” De dieren gaan niet alleen met elkaar de strijd aan om het beste nest, maar ook om ‘bouwmateriaal’. “Je kunt de vogels helpen door materiaal mee te nemen, zoals wattenpluizen, kleine stukjes garen, jute of kleine stukjes stof. Als je dat vlakbij de cottage neerlegt, zullen vogels hiervan gretig gebruikmaken”, vertelt Jean.

In sommige parken lopen ook vossen rond. Begin mei worden de jonge vossen geboren. “De vossen in Center Parcs zijn gewend aan mensen. Ze zijn ongevaarlijk en komen nooit dichterbij dan 20 of 30 meter”, vertelt Jean. En ook de konijntjes laten zich nu zien. “Per gezin worden vier tot acht jongen geboren. Nu het warmer wordt, komen de eerste konijntjes tevoorschijn. Je kunt nu veel van deze pluizige, grijze diertjes op het gras verbaasd om zich heen zien kijken.” 

Over Center Parcs Europe

Center Parcs Europe – Europa’s grootste aanbieder van korte vakanties – is onderdeel van de Pierre et Vacances Center Parcs Group. Al bijna 50 jaar is Center Parcs expert op het gebied van korte vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. Als grondlegger van de korte vakantie dichtbij huis heeft Center Parcs een nieuwe standaard gezet in de recreatiesector, maar wil haar gasten ook in de toekomst blijven verrassen. Dat doet zij door te blijven innoveren en ook in de komende jaren een nieuwe standaard te zetten: in beleving, verblijf en echt even samenzijn. Center Parcs kenmerkt en onderscheidt zich door de talloze activiteiten voor ieder familielid, want het is pas echt vakantie als iedereen het naar zijn zin heeft, dan ben je echt even samen. Center Parcs bezit 21 Europese parken waar jaarlijks ruim 3,6 miljoen mensen overnachten. Het totale aantal accommodaties bestaat uit 14.041 appartementen en cottages in Europa. In 2014/2015 realiseerde Center Parcs een omzet van 586,2 miljoen euro.