De magnetische portemonnee

Wie kent ”Married with Children” nog? Al zijn zuurverdiende geld ziet Al Bundy als opgaan aan zijn kinderen. Kijk maar, het begint elke week al met het zakgeld:

Mijn kinderen zijn nog niet zo ver dat ze al zakgeld krijgen. Als zij al om geld vragen is het hoogstens omdat zij in één van de vele kiddy-rides op onze vaste route door het winkelcentrum willen. Maar hoewel ze de waarde van geld nog niet kennen, is een portemonnee voor hen net als een magneet voor ijzer.

Hoewel ik mijn portemonnee altijd al angstvallig buiten hun bereik bewaar, laat vrouwlief haar portemonnee nog wel eens slingeren. En als de kleintjes dat ontdekken is het hek van de dam. Ze trekken zich, zodra de kans zich voordoet, stiekem met de portemonnee terug. Bij voorkeur gaan ze uit het zicht in een klein hoekje achter de bank zitten.

Eerst worden alle pasjes in de portemonnee eens één voor één goed bekeken. Als het pasje niet interessant meer is, is het volgende pasje aan de beurt. Uiteraard worden de pasjes niet meer terug in de portemonnee gestoken, maar liggen in een boog verspreid om de ontdekkingsreiziger heen. Zijn de pasjes op, dan zijn er natuurlijk nog briefgeld en muntjes om nader te onderzoeken.

Meestal ontdekken wij tijdens het onderzoeken van het muntgeld dat er een misdaad gaande is, want dat muntgeld rinkelt zo lekker als je het op de grond laat vallen. De ontdekking gaat gepaard met een verschrikte gil van mijn vrouw. „Neeeee, niet weeeeer!”

En hoewel vrouwlief zich elke keer weer voorneemt haar portemonnee niet meer te laten slingeren, weet ik wel beter. Het is slechts een kwestie van tijd…


Reacties

2 reacties op “De magnetische portemonnee”

  1. Martine avatar
    Martine

    haha, hier azen ze ALTIJD op mijn roze creditcard!

  2. Uit de oude doos: De magnetische portemonnee

    […] kent ”Married with Children” nog? Al zijn zuurverdiende geld ziet Al Bundy als opgaan aan zijn kinderen. Kijk maar, het begint […]