De iconische sportwagen Bugatti Chiron

Er is geen enkele autoliefhebber die de Bugatti Chiron niet kent. Er zijn er alleen weinig die kunnen zeggen er eentje te bezitten. Voor LEGO Technic reden genoeg om een eigen, unieke versie op de markt te brengen. Liefhebbers kunnen vanaf nu hun eigen 1:8 schaalmodel aanschaffen. Meer fan van het lifesize-model? Breng dan tussen 18 en 24 oktober een bezoek aan LEGO World in Utrecht, waar Bugatti en LEGO een primeur hebben met de allereerste levensgrote én bestuurbare LEGO Bugatti Chiron.

Al meer dan veertig jaar bouwt jong én oud machines, vrachtwagens, en auto’s met LEGO Technic. Een exclusieve Bugatti Chiron-replica wordt nu aan dat rijtje toegevoegd. Deze iconische sportwagen is tenslotte het krachtigste, snelste en meest exclusieve model dat ooit uit de fabrieken van het exclusieve Franse automerk rolde.

Unieke Bugatti-replica

De Bugatti Chiron is niet zomaar een sportwagen, en dat is zijn replica evenmin. Luxedetails zoals een gedetailleerde cockpit, aerodynamische carrosserie, beweegbare achterspoiler, spaakvelgen met logo en laagprofielbanden, gedetailleerde remschijven, een W16-
motor met bewegende zuigers tot zelfs een stijlvolle weekendtas in een klein opbergvak én zowaar een uniek serienummer maken de replica af. De LEGO Technic-set is verpakt in een luxueuze doos, inclusief een verzamelbrochure met uitgebreide bouwinstructies. De Bugatti Chiron LEGO bestaat uit 3.599 onderdelen.

De LEGO Technic 42083 Bugatti Chiron is bedoeld voor 16 jaar en ouder, “maar spreekt jong en oud aan”, aldus Marketing Director Benelux bij LEGO Heidi Verheyen. “De Bugatti Chiron is een topper in ons ruim veertigjarige bestaan. Onze LEGO-designers hebben zichzelf weer overtroffen en zijn erin geslaagd elk detail van deze iconische Bugatti weer te geven. We vermoeden dat er eind dit jaar heel wat als sinterklaas- of als kerstgeschenk de deur zullen uitgaan.”

Wereldwijde primeur

Liefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens LEGO World, van 18 tot en met 24 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar staat de allereerste grootschalige en beweegbare replica die is ontwikkeld met behulp van meer dan een miljoen LEGO Technic-elementen. Verpakt met 2.304 motoren en 4.032 LEGO Technic-tandwielen genereert de motor van deze 1,5 ton-auto een 5.3 pk-vermogen en een geschat koppel van 92 Nm. Uitgerust met een achterspoiler, snelheidsmeter, voor- en achterlichten, afneembaar stuur en rempedaal, volledig functioneel en gebouwd met LEGO Technic-elementen maakt het model een droom die uitkomt voor elke LEGO-fan. Voor de bouw zijn 339 soorten LEGO Technic-elementen gebruikt en meer dan 13.000 werkuren ingezet.

Niet te versmaden prijzen

Voor een nog grotere belevenis geeft LEGO een aantal prijzen weg. Er zijn 2×4 kaarten voor LEGO World te winnen. Om een van de setjes in de wacht te slepen moet er natuurlijk wel een kleine inspanning worden geleverd. Vanaf dinsdag 16 tot en met donderdag 18 oktober rijdt de speciale LEGO Technic Bugatti-truck door het land, met daarop levensgrote LEGO Technic Bugatti-dozen. Tijdens deze tour worden er wedstrijdformulieren met kennis- en schiftingsvragen uitgedeeld, om kans te maken op die mooie prijzen. De truck kan op meerdere momenten gespot worden. Zo stopt de Bugatti-truck op zondag 14 oktober van 12.00 tot 17.00 uur bij de Intertoys in Venray. Dinsdag 16 oktober stopt de speciale LEGO Technic Bugatti-truck van 12.00 tot 18.00 uur bij de Intertoys XL in Breda, woensdag 17 oktober van 12.00 tot 17.30 uur bij Intertoys Dordrecht en tot slot op donderdag 18 oktober van 10.00 tot 17.00 uur bij LEGO World Utrecht. Houd zeker de Facebookpagina van Intertoys in de gaten voor meer nieuws.

Prijs & beschikbaarheid
De LEGO Technic 42083 Bugatti Chiron (schaal 1:8) is nu bij Intertoys en online te koop. De adviesprijs is € 399,-.