Dag Sinterklaas…

Wat is december toch een heerlijk drukke maand. Het begint met de spannende dagen vlak voor Sinterklaas: de kinderen die ’s avonds bij de deur hun liedjes zingend de schoen zetten en ’s ochtends vol spanning kijken of de Sint en zijn Pieten er een cadeautje in achtergelaten hebben. Zodra de Sint het land verlaten heeft, wordt de kerstsfeer het huis binnengelaten. Er wordt een kerstboom neergezet en versierd, waar je ook komt worden kerstliedjes gedraaid en ’s avonds zie je buiten overal kerstverlichting. En na Sint en Kerst heb je nog het knallende oudejaarsfeest helemaal aan het einde van het jaar..

Na al die decemberdrukte was ik blij dat ik het jaar kon afsluiten en aan die heerlijk rustige maand januari kon beginnen.

Maar waarom, waarom, waarom? Waarom? Waarom zijn mijn kinderen nu nog steeds bezig met Sinterklaas? Het is nota bene al eind januari!

Vooral mijn peuter kan er wat van. Nog steeds loopt hij af en toe met een kleed om zijn schouders door het huis te paraderen. Dan gaat hij voor je staan, kijkt je glimlachend aan en zegt met zijn allervriendelijkste stemmetje: “Ik ben Sinterklaas”. Hoewel ik dan het liefst zou willen uitschreeuwen dat Sinterklaas allang weer naar Spanje is, weet ik er elke keer weer een vriendelijk “Hallo Sinterklaasje” uit te persen. Maar wanneer houdt dit nu eindelijk eens op?

En dan heb ik het nog niet eens over de Sinterklaasliedjes gehad. De Sinterklaasliedjes die mijn kinderen zo schattig kunnen zingen, maar die nu echt mijn oren en neusgaten, en elke andere lichaamsopening die je maar kunt bedenken, uitkomen. Vorige week wist mijn kleuter zelfs ineens hoe ze Sinterklaasliedjes moest vinden op Spotify. En natuurlijk moest er juist op die liedjes een voorstelling gedanst worden. Nee sorry, dat ging me echt te ver. Hier heb ik mijn veto doen gelden: “Geen Sinterklaasliedjes meer tot eind November! Grrrr!”.

Sinterklaas, die vriendelijke oude man, drijft me inmiddels bijna tot waanzin. Heeft iemand een goede tip om hem voorlopig uit mijn huis te weren. Ik hoor het graag. Help alsjeblieft deze papa de rest van het jaar sintvrij door te komen!


Reacties

5 reacties op “Dag Sinterklaas…”

 1. Karen avatar
  Karen

  Jaren geleden is er in Haarlem een uittocht geweest voor de Sint. Daar moeten filmpjes van te vinden zijn. Misschien helpt het….

 2. Fantastic Moms avatar
  Fantastic Moms

  Recht aankijken en streng doch beslist zeggen ´Sinterklaas bestaat niet!´

  1. Pauline avatar
   Pauline

   Dat ga ik morgen proberen! 😉

 3. MamaJo avatar
  MamaJo

  Haha, dit had mijn zoom ook een paar jaar geleden, ik werd er ook gek van, iedere keer maar weer die cd met “Zie ginds komt de stoomboot”. Het hele jaar door liep hij met zijn rode sintcape rond, zelfs buiten over zijn jas. Jaaa het waren zware tijden maar 🙂 uiteindelijk ebde het weg en ineens was het over :-).

  Even doorbikkelen dus…

 4. Arno avatar
  Arno

  Volgend jaar proberen we de uittocht, want we zijn inmiddels weer een weekje verder en nog steeds komt Sinterklaas regelmatig om de hoek kijken…