Bakken en braden

In ons huishouden zijn we niet zo van de traditionele verdeling waarbij de man fulltime werkt en de vrouw voor het huishouden en de kinderen zorgt. Wij werken allebei parttime en doen daarom ook allebei ons deel in het huishouden.

Toch merk ik dat we wat betreft rolverdeling in de opvoeding soms behoorlijk traditioneel zijn en aan bepaalde stereotypen vasthouden. Mijn zoon heeft een stoere, blauwe kamer en mijn dochter heeft een schattige roze kamer. Mijn zoon krijgt voor zijn verjaardag auto’s, lego en speelgoedgereedschap. Mijn dochtertje kreeg voor haar eerste verjaardag een keukentje van Ikea

Spelen in het keukentje
Spelen in het keukentje

Compleet met pannetjes, bestek en pluchen eetwaren kan ze hier heerlijk mee spelen. Pannenkoeken en wortels, roeren en wassen, bakken en braden, ze maakt de heerlijkste gerechten en iedereen mag mee eten.
Ook mijn zoon helpt regelmatig mee in het keukentje om samen een heerlijk diner voor papa en mama te bereiden. En het meehelpen in de echte keuken vindt hij nu ook helemaal geweldig, en zo valt het dus met die stereotype rolverdeling allemaal wel weer mee.

Samen pizza maken
Samen pizza maken