Apple/Android/Microsoft tja papa..

Wat is het beste platform? Apple/iOS, Google/Android of Microsoft/Windows? Het antwoord hangt er uiteraard vanaf; aan wie stel je de vraag?

Heb je alles van Apple? Mooi, dan heb je gevoel voor stijl en eenvoud en geld om het te betalen

Meer een Android liefhebber? Prima, dan ben je waarschijnlijk economischer ingesteld of heb je veel behoefte aan invloed

Microsoft fan? Bestaan die nog?

Als papa vind ik het vooral belangrijk om mijn kinderen een veilige omgeving te bieden, ’s nacht de deur op slot en het alarm aan, overdag achter ze aan fietsen naar school, helm op in het verkeer, extra airbags in de auto, kussens op hun billen als ze buitenspelen. Je kent het wel, veiligheid voorop!

Zo wil ik natuurlijk mijn zoon (tot z’n 10e) en mijn dochters (tot hun 18e) een beetje kunnen beschermen op dat rare gevaarlijke internet..

Vanuit dat perspectief loopt Microsoft voorop! Staan ze bovenaan in de markt, want… Microsoft heeft bezorgde ouders op de loonlijst. Apple en Google misschien ook, maar die durven daar natuurlijk niet voor uit te komen. Stel je voor dat je cool en hip moet zijn én kinderen moet opvoeden. Nee, laat dat maar aan het oude vertrouwde Microsoft over. Naast standaard accountbeheer kun je allerlei restricties toepassen. Op het tijdslot waarop de kinderen de pc/tablet mogen gebruiken, welke sites ze bekijken, welke games ze mogen spelen, welke apps ze mogen gebruiken. Verder kun je nog voorkeuren aangeven in het kader van beïnvloeding, zodat je een beetje kunt sturen. McDonalds SLECHT, wortels GOED, natuur MOOI, industrie LELIJK, papa LIEF – mama OOK LIEF, MAAR PAPA LIEVER. Je kunt het zo gek niet bedenken..

Meer info: http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/family-safety


Reacties

3 reacties op “Apple/Android/Microsoft tja papa..”

 1. monique avatar
  monique

  Hey Paul,
  Mooie redenatie!
  Gelijk vraag ik mij ook af: ” Wanneer leren wij als ouders te vertrouwen op onze kinderen dat zij zelfstandig de goede keuzes voor zich zelf weten te maken??” Dilemma wanneer veiligheid aan de andere kant staat. Erg leuk / interessant vind ik de sturing op (subliminale) beïnvloeding.
  En ik kom nog eens terug om jou artikel van vandaag (03-10-2013) te vinden, ik ben benieuwd wat de inspiratie jouw als artikel heeft opgeleverd. 🙂

  Warme groet,
  Monique

 2. maaike avatar
  maaike

  Leuk geschreven. En een goed punt wat je aansnijdt.

  Ik ben het met je eens en toch weer niet.

  Die veilige situatie die je middels software voor je kind creëert, die is er alleen op jouw pc. Zodra ze op school, bij vriendjes, bij opa of oma achter de pc zitten ontbreekt dat filter. Mijn zorg is of ze ook dan veilig zijn. Ik vraag me af of ze dan niet juist onveiliger zijn omdat ze (om in jouw metaforen te blijven) door dat kussen in hun broek, nog niet geleerd hebben dat als ze vallen, het zeer doet en dus roekelozer zouden zijn. Moet je ze dan niet liever de ‘echte’ internetwereld laten ontdekken?

  Dus ja. wat is veilig en wat lijkt veilig. Ik vind beide aanpakken riskant en krijg slapeloze nachten van het idee dat mijn kind zulke mannen als die uit cuijk ontmoet. Hoe help je je kind aan online-weerbaarheid. Wat een klus!

  Mijn kind online schrijft erover: http://mijnkindonline.nl/onderwerpen/mediawijsheid

  En ja, ikzelf ook 😉 http://puurmaaike.nl/zoon-en-zijn-phone/

  1. Paul avatar
   Paul

   Hoi Maaike, dank voor je reactie. Zeker een goed punt. Het bewaken/veilig maken is maar een stukje. Het internet is een rare plaats. Het ene moment loop je in prachtige weide tussen de schapen, zonnetje, niets aan de hand, 2 klikken later zit je in de achterbuurt van Amsterdam in een raar steegje.

   Het gaat er vooral om dat je je kinderen mee gaat nemen in die reis. Eigenlijk vraagt deze tijd, waarin mensen steeds minder tijd hebben, vooral heel veel tijd en energie van de ouders om hun kinderen op sleeptouw te nemen. Uitleggen wat er te doen is, waar gevaren zitten, waarom dat gevaarlijk is, enzovoorts. Ik heb ooit voor een school een presentatie gemaakt over kinderen veilig op het web, daar ga ik ook vooral in op die rol als ouder en leerkracht.

   Dit bovenstaande stukje is meer een knipoog naar de grenzen van systemen. Ik kom zeker nog een keer op dit onderwerp terug.