André Kuipers wordt auteur Prentenboek Kinderboekenweek 2019

Vanmorgen is in Het Spoorwegmuseum in Utrecht onder toeziend oog van tientallen kinderen bekendgemaakt dat ANDRÉ KUIPERS het Prentenboek voor de 65e Kinderboekenweek schrijft, geïllustreerd door NATASCHA STENVERT. Anna Woltz zal het kinderboekenweekgeschenk schrijven.

Het thema is: Reis mee! met de Kinderboekenweek 2019, waar voertuigen centraal staan. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt.
De CPNB geeft aan heel trots te zijn op de bijzondere namen die dit jaar aan de jubileumeditie zijn verbonden. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderings-campagne voor kinderen in Nederland en vindt volgend jaar plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober.

ANDRÉ KUIPERS: Als kind was ik al dol op boeken. En daarom ben ik supertrots dat ik het prentenboek voor de Kinderboekenweek 2019 mag schrijven! Vanochtend maakten we dat bekend. Net zoals bij de eerdere prentenboeken over André het Astronautje gaat Natascha Stenvert het boek illustreren.
De boeken die ik als kind las stonden aan de basis van mijn eigen astronautendroom. Het is schitterend om straks op mijn beurt talloze kinderen mee te kunnen nemen op een bijzondere reis en hen zo op speelse wijze te inspireren voor hun eigen toekomst.

NATASCHA STENVERT: Wat een ongelooflijk geweldige eer om dit prentenboek te mogen illustreren! Ik dans op wolkjes en hoop dat de kinderen straks net zo veel plezier aan dit boek zullen beleven als ik.