Albert Heijn gaat strijd aan tegen suiker in frisdrank voor kinderen

Suikerreductie, introductie nieuwe producten en Friswijzer

Zaandam – De komende weken gaat Albert Heijn een flinke suikerreductie doorvoeren in het schap met frisdrank voor kinderen en het schap met sappen. In meer dan 40 producten wordt het suikergehalte verlaagd, waardoor per jaar 50 miljoen minder suikerklontjes worden geconsumeerd. Ook vind je in het schap veertien nieuwe producten, zoals Droomwater en AH Natuurlijk mineraalwater met Wally de Walvis. De nieuwe Friswijzer bij het schap maakt het ouders met kinderen nog makkelijker om te kiezen voor een gezondere variant in de schooltas.

ah-minder suiker

30% minder suiker

Steeds meer ouders kijken kritisch naar het suikergehalte in frisdrank. Albert Heijn speelt hierop in door vanaf vandaag het suikergehalte in alle AH Frisse Fruitdrank en AH Djoezz met maar liefst 30% te verlagen. Vorig jaar werd door Albert Heijn al een flinke suikerreductie ingezet. Zo’n honderd producten die veel door gezinnen met kinderen worden gekocht, werden in suikergehalte verlaagd.

Friswijzer

De Friswijzer die vorig jaar werd geïntroduceerd bij het frisdrankschap vind je nu ook bij het schap met frisdrank voor kinderen. De wijzer laat je op een makkelijke manier zien hoeveel suiker een product bevat en op welke wijze het product is gezoet (suiker, kunstmatige zoetstoffen of van natuurlijke oorsprong). In één oogopslag zie je of een product geen suiker (geel), laag in suiker (donkergeel), midden in suiker (licht oranje) of een hoog suikergehalte (donker oranje) bevat.

Twee nieuwe introducties

Steeds meer scholen adviseren ouders water mee te geven voor het pauze- en lunchmoment van hun
kinderen. Daarom introduceert Albert Heijn iets nieuws: Wally de Walvis water. Als je het pakje met AH Natuurlijk mineraalwater opent, tover je de vinnen van Wally tevoorschijn. Van de nieuwe pakjes Droomwater, exclusief bij Albert Heijn in het schap, kunnen kinderen iets leuks knutselen. Zo valt er voor ouders en kinderen straks altijd iets gezonder én leuks te kiezen in het schap met frisdrank voor kinderen.