5 redenen om deze zomer vakantie te vieren in Gambia

Het indrukwekkende en kleurrijke vissersdorp Tanji, de gezellige Serrekunda Market en de tropische stranden in Gambia zijn algemeen bekend. Maar het West-Afrikaanse land heeft nog zoveel meer te bieden. We zetten de iets minder bekende, maar net zo leuke activiteiten en bezienswaardigheden in ‘The smiling coast of Africa’ op een rij.

1. Een bijzondere ervaring meemaken in Gambia? Bezoek dan een wedstrijdje Burreh, oftewel het Gambiaans worstelen. Dit is dé nationale sport van het land en hier beleef je de wedstrijden om over naar huis te schrijven. Bereid je voor op een groot festijn met veel gespierde mannen, zeer bijzondere (oer)geluiden, Gambiaanse muziek, unieke rituelen en leer de heilige grenzen van het spel kennen.

2. Do as the locals do! Drink de lokale Palmwijn. Deze wijn vind je overal langs de kant van de weg, op markten of gewoon op de menukaart in een restaurant. Palmwijn wordt gemaakt van het vocht dat uit de palmbladeren komt. Vervolgens wordt het opgevangen in flessen en hoe langer het vocht in de flessen zit, des te sterker het wordt. Niet alleen de palmwijn is er lekker, ook het welbekende Julbrew-bier is een heerlijke dorstlesser.

3. Ga up country! Op anderhalf uur rijden vanaf de kuststrook kom je terecht in een heel ander Gambia; het echte Afrika. Ontmoet de vriendelijke en gastvrije locals in het dorpje Bintang en overnacht in het groen in Abca’s Creek Lodge. Voor een digital detox ben je hier aan het juiste adres. Verken per boot de mangrovewouden en hou de camera paraat om vele van de ruim 500 vogelsoorten te spotten. Ontdek de geheimen van de Gambia rivier.

4. Stranden zijn er volop in Gambia. Naast het druk bezochte Kololi Beach en Kotu Beach is het minder bekende Paradise Beach een aanrader. Het prachtig witte zandstrand is omzoomd door wuivende palmen en gelegen in een baai. Drink in het restaurant een baobab-sapje of geniet van een heerlijke lunch. Voor nog meer rustige en ongerepte stranden reis je af naar Gunjur in het zuidwesten van Gambia.

5. Fietsen in Gambia is geweldig. Het verkeer is gewend aan fietsers en voetgangers op de rijbaan. Laat de toeristische hotspots achter je en ontdek het echte Gambia. Fiets met een lokale gids door de kleurrijke wijken en langs markten, breng een bezoek aan een lokale school, geniet met de locals van een authentieke kip-yassa en ontdek de ongerepte Gambiaanse natuur.

 

Voor meer informatie zie www.ontdekgambia.nl